Geef een cadeau dat de wereld verandert: Relatiegeschenken met impact

Geef een cadeau dat de wereld verandert: Relatiegeschenken met impact

10 oktober 2024

Tijd voor cadeaus die ECHT iets betekenen

Weet je wat ik het vaakst hoor als het gaat om relatiegeschenken? "Oh, weer zo'n standaard bedankje dat ergens onder in de la verdwijnt." Tja, dat wil ik dus niet. Wil jij jouw relaties echt verrassen en tegelijkertijd iets goeds doen voor de wereld? Dan ben je hier aan het juiste adres. Relatiegeschenken kunnen namelijk veel meer zijn dan een ‘bedankt en tot ziens’. Hoe dan? Nou, door te kiezen voor geschenken met sociale impact. Je geeft niet alleen een mooi cadeau, maar draagt ook bij aan een betere wereld. Mooi toch?

Maak een statement

Je kent het wel: kerstpakketten, bedankjes, beursmateriaal, themadagen... de lijst met relatiegeschenken is eindeloos. Maar waarom zou je genoegen nemen met standaardproducten als je ook iets kunt geven dat écht betekenis heeft? Ik geloof dat je met de juiste keuze niet alleen een glimlach op het gezicht van de ontvanger tovert, maar ook een steentje bijdraagt aan een betere samenleving. Want laten we eerlijk zijn, de wereld kan wel wat positiviteit gebruiken, toch?

Denk bijvoorbeeld aan lokale productie, het verwerken van producten in sociale werkplaatsen, of aan organisaties die voor elk verkocht item een percentage weggeven aan een goed doel. En wat dacht je van bedrijven die bomen planten voor elk verkocht product? Dat zijn cadeaus waarmee je écht iets doet.

Duurzaam, sociaal en een goed verhaal

Stel je voor: je geeft je klant of collega een mooi relatiegeschenk en vertelt er meteen bij dat het in een sociale werkplaats is gemaakt. Een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer volwaardig mee kunnen draaien. Of dat er voor iedere verkochte mok, tas of notitieboekje een boom wordt geplant. Beter voor het milieu, beter voor de mensen. Jij voelt je goed, je klant voelt zich goed, en de wereld wordt een stukje groener en socialer.

Hier zijn een paar voorbeelden van relatiegeschenken met impact:

  1. Lokale producties
    Hoe mooi is het om te kiezen voor producten die gewoon hier om de hoek worden gemaakt? Geen onnodige transportkosten, geen massa-import uit verre landen. Het is een cadeau dat niet alleen kwaliteit uitstraalt, maar ook de lokale economie een boost geeft.
  2. Producten uit sociale werkplaatsen
    Wat als jouw relatiegeschenk een verhaal vertelt? Stel je voor dat het product is gemaakt in een sociale werkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer hun plek vinden. Je geeft iets tastbaars, maar de impact gaat veel verder. Niet alleen krijg je een prachtig en uniek product, je steunt ook nog eens een prachtig initiatief.
  3. Organisaties die bomen planten
    Ja, ze zijn er echt en ik werk met ze samen: bedrijven die voor elk verkocht item een boom planten. Geef een bedankje en weet dat ergens ter wereld een boom de grond in gaat dankzij jouw gebaar. Daarmee draag je niet alleen bij aan herbebossing, maar ook aan CO2-compensatie. Het is een klein gebaar met een groot effect.
  4. Goede doelen steunen per verkocht item
    Veel bedrijven geven een percentage van hun winst aan een goed doel. Denk aan organisaties die bijvoorbeeld vrouwen in ontwikkelingslanden ondersteunen, of aan programma's die onderwijs en gezondheidszorg verbeteren. Met elk relatiegeschenk draag jij bij aan een groter doel. Dus niet alleen een cadeau geven, maar ook een leven veranderen – hoe mooi is dat?

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de producten van Correctbook. Deze herbruikbare notitieboeken verminderen papierafval en worden ondersteund door initiatieven die onderwijs in ontwikkelingslanden bevorderen. Voor elk verkocht Correctbook wordt bijgedragen aan het verstrekken van schrijfmaterialen aan kinderen die het nodig hebben. Met je keuze voor een Correctbook geef je niet alleen een praktisch cadeau, maar investeer je ook in de toekomst van jongeren wereldwijd.

Dus, waar wacht je nog op? Bij Gifts & Nature zorg ik ervoor dat jouw relatiegeschenken net dat beetje extra hebben. Geen saaie standaardcadeaus die ergens in de kast verdwijnen, maar producten die impact maken.

Klaar om samen met mij de wereld een stukje mooier te maken, één relatiegeschenk tegelijk? Neem contact op en ontdek hoe jij met je volgende cadeau een blijvende indruk maakt – op je relaties én op de wereld.